Klassenboekje

In samenwerking met zorgprofessional Rudolf Oosterbaan heb ik een vriendenboekje voor gezinnen ontworpen om jonge ouders met elkaar te verbinden wat wordt verspreid via de klas van je kind. Dit deden we onder begeleiding van de Garage2020 in Leiden. 

Ouders lijken het drukker te hebben dan ooit. De afgelopen 40 jaar zijn steeds meer ouders allebei gaan werken. Naast blokfluitjes, judo, theaterschool, zwemles, voetbal en scouting  spelen er nog tal van uitdagingen rondom de opvoeding. Thema’s zoals gezond eten, hoe ga je om met televisie & smartphones, verantwoord financieel opvoeden roepen vragen op voor ouders in deze tijd. Vaak is het onmogelijk om alle balletjes in de lucht te houden. Eén van de belangrijkste oorzaken is een beperkt of het geheel ontbreken van een netwerk om je heen. 

Met het Klassenboekje – het vriendenboekje voor gezinnen – zorgen we dat ouders snel en gemakkelijk met elkaar in contact komen. We scheppen de voorwaarden om een gezin te laten landen is het netwerk van andere gezinnen, zodat er een community waarin ouders elkaar leren kennen en elkaar kunnen helpen wanneer het even tegen zit.

In de eerste jaren van de basisschool komen kinderen en ouders in aanraking met een enorm potentieel netwerk: andere ouders en gezinnen in de klas. Alle gezinnen hebben kinderen in dezelfde leeftijdsfase en stoeien met dezelfde vraagstukken. Zowel gezins-organisatorisch als opvoedthema’s kunnen ouders gemakkelijker samen aangaan: want wanneer het even tegen zit, wat is er dan fijner en makkelijker dan wanneer ouders elkaar helpen?

We kunnen alle hulp gebruiken!

Rudolf wil het concept gaan testen in echte groepen. Hoe je kunt helpen? We zijn op zoek naar klassen van groep 1! Een klas, docent èn ouders die met ons het concept willen testen en verbeteren. Ken je een docent of directeur van een basisschool, neem dan contact op met Rudolf!

Voor meer informatie, vragen of die gouden tip; neem contact op via Rudolf@Garage2020.nl

Photo gebruikt in de header is van Helena Lopes on Unsplash