Ola webgame

Bouw je eigen kart!

Voor een van mijn afstudeer opdrachten maakte ik een webgame voor op de website van Ola. Ola vind het belangrijk dat kinderen weer actief worden en achter de computer uit komen. Daarom is de insteek van het spel om kinderen na deze online game, zelf een kart te laten knutselen of bouwen, en mee te doen aan de echte race in Scheveningen.

Het is een racegame waarbij de speler zelf kan kiezen of er meer nadruk wordt gelegd op het bouwen van de auto of op de race zelf. De geillustreerde karts zijn gemaakt van echte verpakkingen van Ola ijsjes. Na geinspireerd te zijn door het spel kunnen kinderen zelf aan gaan knutselen door auto’s te maken van lege Ola verpakkingen of in de zomer bij goed weer mee te doen met de echte kart race op het strand. Ola is namelijk zelf groot voorstander van recycling en het bevorderd de gezondheid en het actieve leven van kinderen.

Hoe de webgame werkt: In de werkplaats kies je stuk voor stuk de onderdelen van de auto en geeft deze een kleur. Hierdoor bouw je je eigen unieke Ola kart om de race mee te gaan spelen. De race vind plaats op het raketjes parcours. Je kunt je score delen met vriendjes en vriendinnetjes om het zo tegen ze op te nemen.