Live workshops


Momenteel staan er geen fysieke workshops op de planning.

5-7 juli 2019
Into the woods Art retreat
Workshop tekenen naar de waarneming, laat perfectie los.
Waar: Het bos roept, Slootdorp

31 juli 2019
Zakelijk tekenen – Visualiseer je ideeen en oplossingen tijdens een design sprint.
Waar: prive workshop, Aimforthemoon

Digitale workshops en demo’s


Op het instagram TV kanaal van Sketch&breakfast geef ik 1x per maand gratis een demo in verschillende thema’s in het Engels. De afleveringen blijven beschikbaar en zijn hier terug te zien:
1. Travel journal composition
2. Painting a landscape with gouache
3. Art supplies for Urban Sketching
4. Painting a Garden with Gouache part 1.
5. Painting a Garden with Gouache part 2. (coloured pencil details)

Op het instagram kanaal Art_inspirations_nl heb ik in juli 2020 een workshop Urban sketching met gouache gegeven en ook deze is nog terug te kijken via deze link:
Workshop Gouache voor Art Inspirations
Meer info over materialen en benodigdheden vind je hieronder op deze pagina.


Als je geen workshop wilt missen, schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief. Die komt 4x per jaar op je digitale deurmat. Bij de volgende editie ontvang je ook weer een leuke extra!

Instagram live workshop – Urban sketching met gouache

Op 1 en 2 juli geef ik een Instagram live workshop op het account van Art_inspirations_nl.

Samen gaan we het gebouw hiernaast op de foto schilderen met gouache en details aanbrengen met aquarel potloden. Je kunt deze foto gebruiken als referentie maar als je jezelf wil uitdagen, kun je ook een eigen gebouw kiezen die je schildert tijdens de live workshop. (klik hier om de afbeelding groot te openen in een ander tabblad)

De materialen die je hiervoor nodig hebt:
• Winsor & Newton Designers Gouache introductie set (10 tubes)(Kleuren die worden gebruikt: Spectrum red, zinc white, yellow ochre, ivory black, permanent green, primary blue)
• W&N Cotman Aquarel penselen 111 round formaat 12 en 2 en⁣/of 333 rigger formaat 2.
• W&N Professional Aquarelpapier Hotpressed⁣ 300 gr.
⁣⁣• W&N Studio collection Aquarel potloden ⁣ ⁣⁣(Kleuren die worden gebruikt: Black, burnt Sienna, grass, lush green, soft peach, white) 

Voor iedereen die perspectief toch wat lastig vind, heb ik en lijn tekening gemaakt die je hier kunt downloaden en printen om het jezelf wat gemakkelijker te maken.
Dit doe je door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor ‘Afbeelding opslaan als’. Daarna kun je hem vanaf je eigen apparaat printen.

lijntekening om te printen

Workshops op locatie

Mensen enthousiast maken om (weer) te gaan tekenen of schilderen is hetgeen dat ik het allerliefste doe!

Al sinds 2009 ben ik actief in het begeleiden van studenten binnen hun creatieve processen. Ik heb als docent ‘vormgeving’ voor de klas gestaan op de Hogeschool van Amsterdam, bijles gegeven op Willem de Kooning academie in Photoshop, Illustrator & indesign en heb ik tientallen workshops tekenen voor beginners gefaciliteerd bij bedrijven. Ik heb ook workshops gegeven over zakelijk tekenen, visual note taking, Urban Sketching, tekenen naar de waarneming en materiaal specifiek zoals; hoe te werken met gouache, kleurpotlood of een combinatie daarvan. Daarnaast heb ik tijdens mij hele loopbaan stagiaires begeleid en portfolio adviezen gegeven aan studenten en beginnende vormgevers en illustratoren.

Wil je mij inhuren als docent of workshop docent? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je. Dit kan voor een kleine groep vanaf 4 personen. Bij interesse kun je mailen naar: info@marlondoomen.nl