Later wilde ik kleurplaten tekenaar worden. Volgens mijn moeder was dat zeker mogelijk als ik dat graag wilde. En zo’n 30 jaar later blijk ik dat eigenlijk ook te doen. Soort van… Als creatief en visual facilitator en zakelijk tekenaar ben ik dagelijks bezig met visueel werken. Ik teken veel voor mijn klanten, mijn team en mezelf. En soms kleur ik dat ook nog in!

In 1986 werd ik geboren in Udenhout, een klein dorpje bij Tilburg. Ik was altijd al creatief bezig. Tekenen, dingen aan het maken en vooral knutselen. Deze spullen verkocht ik op de junior ondernemers dagen in het dorp of de Unentse Mert (grote jaarlijkse markt). Het liefst ging ik naar buiten in de speeltuin en leerde ik anderen kinderen hoe ik dit had gemaakt en hoopte dat ze met me mee wilden doen.

Het was daarom een logische stap naar het grafisch lyceum Sint Lucas in Boxtel.  Daarna heb ik doorgestudeerd in de richting illustratie, propedeuse op Sint Joost in Breda en daarna de volledige 4 jaar op Willem de Kooning in Rotterdam. Ik studeerde af op het gebied van infographics en (digitale) visuals.

De afgelopen 11 jaar heb ik ervaring op gedaan als visual designer, visual thinker, UX designer, Service designer, illustrator en Art director. Daarnaast heb ik ervaring met scrum ceremonies en het assisteren bij Google design sprints, hackathons en design thinking processen. Vooral bij het visualiseren van de ideeën, en het ondersteunen van de teamleden daarbij en het maken van de demo.

Sinds 2021 werk ik bij Huis van Verbeelding als creatief en visueel facilitator. Huis van Verbeelding is de #1 visuele dienstverlener. Wij helpen organisaties met communicatie die blijft plakken. Visuele communicatie hoort thuis in organisaties van nu en de toekomst.

Je ziet me zelden zonder mijn iPad met procreate maar ik ben ook vaardig met photoshop, illustrator, indesign, en natuurlijk pen, papier & Sticky notes ❤️

Ik vind het belangrijk om mensen hun creatief potentieel te laten ervaren. Sinds 2007 is dit een belangrijk onderdeel van mijn werk. Dit doe ik doormiddel van het geven van workshops, bijles, presentaties, coaching of begeleiding van stagiairs en starters. Zelfs tijdens mijn studie gaf ik al bijles aan studenten van de vooropleiding van WdKA en ik heb visual design les gegeven op de Hogeschool van Amsterdam. Maar stiekem begon dit natuurlijk al in de speeltuin als klein meisje.

Ik hoop in mijn carrière anderen te kunnen enthousiasmeren om meer beeldend te werken. Ik ben zelf een beeld denker, en doormiddel van beeld en kleur zie ik de wereld. Ik geloof dat je al tekenend je visie of mening duidelijker uit kunt leggen, je creatiever denkt, sneller tot een oplossing kunt komen, het je kan helpen met studeren en nog veel meer!

Bekijk mijn loopbaan ervaring en CV op Linkedin