LIVE GETEKEND VERSLAG

Bij evenementen en vergaderingen

Live getekend verslag, ook wel bekend als visueel notuleren, sketch noting, graphic recording of gewoon live tekenen, is een krachtige manier om complexe ideeën en informatie in real-time vast te leggen. Als creatief en visueel facilitator en zakelijk tekenaar ben ik gespecialiseerd in het maken van live tekeningen die organisaties, teams en individuen helpen om hun ideeën, boodschappen en verhalen effectiever te communiceren. Dit doe ik digitaal op mijn iPad of met stiften op papier, op de muur.

Een live getekend verslag zorgt voor meer betrokkenheid en begrip. Aanwezigen zien dat zij gehoord zijn en dat hun input er toe doet. Ze kunnen zien dat hun ideeën en bijdragen in real-time worden vastgelegd, wat helpt bij het opbouwen van momentum en het creëren van een gevoel van gezamenlijk eigendom.

De visuals die tijdens de sessie worden gecreëerd, kunnen worden gebruikt om de belangrijkste ideeën en uitkomsten aan anderen te communiceren die niet aanwezig waren. Bovendien is het een handig document om er bij een vervolg sessie weer bij te pakken en te zien wat er is beproken.

Het is een leuke en gedenkwaardige manier om de energie en sfeer maar vooral ook de inhoud van een evenement of vergadering vast te leggen, waardoor deelnemers achterblijven met een tastbare herinnering aan de ideeën en visies die tijdens de sessie werden gevormd. Live tekenen is een krachtig communicatie middel.

Visuele notulen maar ik vooral voor mijzelf, om informatie beter te onthouden en begrijpen. Een live getekend verslag maak ik voor anderen. Hier onder zie je enkele voorbeelden van verslagen. De meeste zijn gemaakt voor onze klanten bij Huis van Verbeelding.