PRECIPE

Het ontwerpprocess van een 'meal planning web app'

Ik wil het liefst elke dag vers eten en daar bij voorkeur niet teveel tijd aan kwijt zijn. Recepten zoeken, boodschappen lijstjes maken, de ingredienten halen en voorbereiden… ja, dat is al snel veel werk. Mealplanning bleek voor mij het antwoord. 1 grote lijst maken, 1-3 dagen uitkiezen waarop je alles kookt en 1 systeem bedenken waarin ik alle recepten bij kan houden. Ik was er van overtuigd dat ik niet de enige was die met dit probleem rond liep. Enkele geteste papieren prototypes verder besloot ik een digitale versie te maken om het mezelf nog makkelijker te maken.

Precipe is een mealplanning web-app die helpt bij het onderhouden van een gezonde levensstijl.

Je kunt je planning delen met anderen, boodschappenlijstjes opslaan en recepten opslaan. De benodigde ingredienten komen meteen op je boodschappenlijst terecht.
De app en delen ervan heb ik getest met meer dan 50 mensen in verschillende fasen van het project. Enkele tools die ik hiervoor gebruikt heb zijn: Survey Monkey, Verify app, Invision-app & Sketch. Het hele idee heb ik zelf uitgevoerd. Van een concept naar questionnaires en van persona’s naar een papieren prototype, wireframes, een complete gebruikersinterface-kit èn ten slotte het visuele ontwerp van de web-app.


Ik heb een verslag gemaakt op Behance over dit project en als je geïnteresseerd bent in een “hoe het is gemaakt / achter de schermen”, kun je het hier bekijken.
Ik heb dit project ontworpen als onderdeel van de online UX-cursus van Career Foundry. De mockup die ik heb gebruikt is van Pixeden Ik ben niet verder gegaan met het project omdat het niet mijn passie is om een bedrijf te runnen. Maar ik gebruik zelf nog steeds de pen & papier-versie Precipe op dagelijkse basis.

This is the styletile that I made. I followed the principles of Atomic Design to build the styleguide of the visual elements.