VERLIESKUNST

Een nieuwe beeldtaal voor verlies

Samen met Babet te Winkel heb ik in 2020 Verlieskunst opgericht . Verlieskunst is op missie om een nieuwe (beeld)taal te creëren voor verlies. Het eerste product zijn verlieskaarten waar ik de art direction, de illustraties en de opmaak voor maakte, hier lees je meer over. Ik ben op dit moment niet meer betrokken bij Verlieskunst en sinds mijn vertrek is het merk en bedrijf verder uitgebreid.

Wat kun je zeggen na een groot verlies? We hebben niet voor niks het cliché: ‘Woorden schieten te kort’. Maar daar kunnen we het niet bij laten zitten! Dat cliché moeten we juist zien als een uitnodiging: om te zoeken naar woorden die niet leeg zijn, om te zoeken naar beelden en te experimenteren met andere expressievormen. Verlieskunst is een zoektocht naar troost, naar een manier om te leven met verlies. Om een maatschappij te creëren die rouw kan dragen. Om elkaar bij te staan. Omdat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen.

Verlieskunst is een overkoepelend merk waar meerdere projecten onder vallen die allen te maken hebben met verlies. Het logo is daarom te plaatsen over verschillende vormen kunst, zodat het altijd past in de samenwerking. Het kleurenpallet is vriendelijk, en licht. De zwaarte mag er zeker zijn, maar we willen een tegenhanger brengen van wat er al op de markt is.